DEPARTE DE LUMEA DEZLĂNȚUITĂ

De THOMAS HARDY

29,99lei

Departe de lumea dezlănțuită” este unul dintre cele mai cunoscute romane ale celebrului autor Thomas Hardy, acțiunea fiind transpusă în repetate ecranizări,cu prestigioase distribuții.
Ca  în toate operele sale, Thomas Hardy construiește acțiunea pe ideea unui destin implacabil ce nu poate fi influențat nici de acțiunile personajelor și nici chiar de autorul romanului.

O lectură extrem de dinamică și atractivă,o poveste de neuitat.

Transport gratuit pentru comenzi peste 200 Lei

  • cartile ajung in conditii excelente
  • timp de lirare 2-3 zile
Comanda online in siguranta

Subiectul îl constituie povestea tinerei Bathsheba Everdene, o persoană plină de vanitate, conștientă de propria frumusețe, căreia îi place să țină totul sub control: oameni, afaceri, împrejurări, incapabilă, însă, de un autocontrol. Pe parcursul narațiunii, devine propria victimă și din joacă, ajunge la gesturi cu consecințe nefaste chiar pentru ea. Într-un impuls de moment, face cea mai nepotrivită alegere, măritându-se cu un bărbat care îi va aduce numai necazuri. Rând pe rând, cititorul asistă la maturizarea eroinei, la șocul căderii ei, la necazurile provocate de propriile decizii și acțiuni întreprinse de dragul unor capricii necugetate sau a unor orgolii extreme.

Ceea ce impresionează este faptul că, deși cartea a fost scrisă în ultima parte a secolului XIX ,ea abordează o idee complexă,  într-o viziune mult prea modernă pentru acele timpuri și anume independența și rolul femeii în societate, căsătoria care îi poate îngrădi libertatea, dragostea și interesul.