NORD ȘI SUD

De ELIZABETH GASKELL

29,99lei

Celebrul roman al literaturii clasice engleze, aparținând cunoscutei scriitoare Elizabeta Gaskell, a reușit în ciuda trecerii timpului să se mențină puternic în actualitate. Dovada? Adaptarea lui de trei ori pentru televiziune, în anii 1966,1975 și 2004 cu producții ce s-au bucurat de un mare succes.

O poveste alertă și captivantă, care-l prinde pe cititor, învățându-l că pentru a accede la fericire e nevoie să și suferi, să lași mândria deoparte și să încerce fiecare să privească lucrurile și din punctul de vedere al celuilalt.

Transport gratuit pentru comenzi peste 200 Lei

  • cartile ajung in conditii excelente
  • timp de lirare 2-3 zile
Comanda online in siguranta

Cu talent, autoarea prezintă, în cea mai bună realizare a sa, o poveste de viață, realitatea crudă și complexă a acelor vremuri, împletită cu prietenia, emoțiile și primii fiori ai iubirii. Cartea este o capodoperă, bazată pe diferențele dintre cele două zone: Nordul puternic industrializat și Sudul rămas sub amprenta accentuată a agriculturii. Provenită din Sud, eroina principală, Margaret Hale, învață să-și depășească propriile prejudecăți împotriva oamenilor din Nord, în general, și împotriva tânărului patron John Thornton, în special. La început, cei doi nu se suportă unul pe celălalt. Ea îl vede ca pe un om mândru, lipsit de sentimente, rece iar el o privește ca pe o tânără dornică de îmbogățire. Dar Thornton este atras de frumusețea și de siguranța ei de sine iar aceasta începe să îl admire pe măsură ce află mai multe despre el, cum ar fi modul în care a reușit să depășească sărăcia lucie în care a rămas după moartea tatălui.