O VIAȚĂ

De GUY DE MAUPASSANT

29,99lei

Guy de Maupassant, unul din marii autori ai literaturii universale, a reușit chiar la debut să scrie cel mai apreciat acest roman al său.

Cartea prezintă viața sinuoasă a unei femei ce, cu deplină naivitate, pornește pe un drum plin de vise și speranțe, pe care dezamăgirile întâmpinate din partea tuturor reușesc, rând pe rând, să i le risipească.

O răstunare de situație, măiestrit concepută de celebrul autor, o lectură de neuitat.

 

Transport gratuit pentru comenzi peste 200 Lei

  • cartile ajung in conditii excelente
  • timp de lirare 2-3 zile
Comanda online in siguranta

Jeanne, eroina romanului, o tânără de origine nobilă, își petrece ani buni la școala din cadrul unei mânăstiri. La absolvire, i se împlinește visul mult dorit de recâștigarea libertății, cu care se dovedește apoi că nu prea știe ce să facă. Astfel, cunoaște destul de curând un conte cu care se căsătorește în mare pripă. Lipsa totală a unei experiențe de viață, de pregătire pentru căsnicie îi crează un adevărat șoc în fața infidelităților permanente ale soțului care o înșeală cu cine se nimerește, începând cu servitoarea Rosalie și continuând cu o contesă de prin partea locului. Surprinzător pentru Jeanne, părinții săi nu par deloc deranjați de comportamentul ginerelui, considerându-l ca pe ceva firesc, probabil din cauza propriilor infidelități aflate în antecedente.

Cu timpul, ajunge să fie dezamăgită de toată lumea și de viața ei pe care în prima tinerețe și-o imaginase că va fi cu totul alta.

Dar, o întâmplare îi schimbă complet în bine starea, în locul unui deznodământ trist, lamentabil, așa cum ne-am fi așteptat. Viața sa capătă din acel moment un nou sens, luminos și plin de promisiuni.