ROXANA – Amanta norocoasă

De DANIEL DEFOE

34,99lei

Roxana este ultima carte scrisă de Daniel Defoe, autor care s-a impus în memoria cititorilor și prin celebrele romane Robinson Crusoe și Moll Flanders.

O carte ce rămâne actuală prin mesajul ei, și îl captivează pe cititor.

Transport gratuit pentru comenzi peste 200 Lei

  • cartile ajung in conditii excelente
  • timp de lirare 2-3 zile
Comanda online in siguranta

Se relatează povestea vieții unei tinere femei destul de înstărite, care e părăsită pe neașteptate de soțul ei, după ce ajung la sapă de lemn din cauza nechibzuinței lui. Bărbatul e considerat multă vreme decedat, iar ea liberă să facă ce poftea.

Pozând în victimă, subjugă rând pe rând, prin farmecele sale irezistibile, un giuvaergiu bogat, un prinț, un negustor, un lord, care sunt dispuși să îi ofere un trai confortabil, satisfăcându-i toate capriciile și poftele.

Este o narațiune care vă va captiva prin complicata sa intrigă, plină de schimbări neașteptate de situații, de aventuri amoroase picante, la modă în epocă. Această femeie, care își ia pseudonimul exotic de Roxana, își folosește sexualitatea pentru a-și câștiga independența financiară și a-și controla destinul, într-o vreme când femeia era un fel de sclavă a bărbatului, privată de opțiuni în viață. Ea nu râvnește deloc după statutul de femeie măritată. Crezul său e libertatea cu orice preț, așa cum mărturisește la un moment dat : „Nu am înțeles niciodată ce legătură există între onoare, supunere și libertatea unei femei.”

Însă cum orice lucru are un preț al său, în cele din urmă, ea-și plătește foarte scump păcatele tinereților, sfârșind tragic…

Abordând această temă, Defoe consideră că viața aventuroasă a acestei femei ușoare, lipsită de scrupule ori rușine, e un exemplu ce îndeamnă la reflecție, nicidecum la imitarea ei.