SECRETELE PALATULUI VERSAILLES

De MARC FOURNY

29,99lei

Autorul, Marc Fourny, fost curator al palatului de la Versailles, reînvie cu umor fin, eleganță și pasiune o lume demult apusă, cea a intrigilor și dezmățurilor de la Curtea Franței, dar și cea a momentelor istorice marcante din acea perioadă.

Dincolo de aspectul său de palat strălucitor, din paginile acestei cărți se desprinde imaginea unui loc plin de umbre, de conflicte, drame și vicii nebănuite.

O carte captivantă, bine documentată, plină de elemente inedite, picante, absolut savuroase.

Transport gratuit pentru comenzi peste 200 Lei

  • cartile ajung in conditii excelente
  • timp de lirare 2-3 zile
Comanda online in siguranta

Personajele prezentate sunt atât de vii, de convingătoare, evenimentele se desfășoară într-un ritm atât de năucitor, încât ai impresia că urmărești un film de epocă, derulat cu rapiditate.
Istoria palatului Versailles, scenă a triumfului și decăderii monarhiei franceze, a cunoscut numeroase situații dintre cele mai neașteptate. Știați, de pildă, că regele Ludovic al XIV-lea avea un pavilion de vânătoare ascuns în pădure, unde i se aduceau, la bătrânețe, tinere fecioare din satele de prin împrejurimi pentru a petrece o noapte cu el? Că tot regele obișnuia să le umple de cadouri atât de bogate pe protejatele sale și pe familiile acestora, încât a falimentat țara? Că Molière și trupa lui au debutat cu spectacole de neuitat în fața regelui și a Curții, în parcul palatului? Ori că parizienii, forțând grilajul palatului, au schimbat cursul istoriei, declanșând Revoluția? Sau că, în ambianța lucrărilor de artă din Sala Oglinzilor, cancelarul Bismark a proclamat Imperiul german?

Informații suplimentare

Greutate250 g
Dimensiuni13 × 2 × 20 cm