Șoimul maltez

De DASHIELL HAMMETT

19,99lei

Şoimul maltez (conform, The Maltese Falcon), apărut 1930 este un roman detectiv al cunoscutului scriitor american Dashiell Hammett, care este creditat şi cu crearea unui nou gen de romane detective, aşa-numitul hardboiled sau hard-boiled.

Romanul a fost ecranizat de mai multe ori, dintre care prima, realizată în 1931 şi, respectiv cea din 1941 (avându-l ca protagonist pe Humphrey Bogart) sunt cele mai cunoscute.

În stoc

Transport gratuit pentru comenzi peste 200 Lei

  • cartile ajung in conditii excelente
  • timp de lirare 2-3 zile
Comanda online in siguranta

Romanul îl are în prim plan pe detectivul Spade, un detectiv de succes, necăsătorit găsindu-și liniștea la soția adjunctului său, care primește un caz de la o domnișoară pe nume Wonderly. La puțin timp după ce preia cazul, detectivul adjunct Archer precum și Floyd Thursby, cel pe urmele căruia era detectivul adjunct, sunt găsiți fără suflare.

Începutul este așadar unul specific romanelor polițiste, ceea ce îmi place probabil cel mai mult la aceste cărți. Mai mult decât atât, acțiunea se complică tot mai mult de la un capitol la altul iar detectivul Spade este tot mai presat de către autorități, fiind suspectul principal în ambele crime.

Spade intră și mai mult în încurcături atunci când descoperă că defapt cazul său urmărește o statuetă foarte prețioasă căutată de mai multe persoane mai mult sau mai puțin periculoase. Cert este că nu este un caz prea ușor pentru el ci chiar se alege cu foarte multe probleme.

Atât cazul cât și misterul statuetei sunt greu de rezolvat deoarece clienta sa pe nume Wonderly nu pare să aibă prea multă încredere în detectiv și astfel acesta este nevoit să se descurce mereu de unul singur atunci când apar diferite situații neprevăzute, acestea fiind deloc puține la număr.

Totuși pe parcursul romanului, Spade dă dovadă de înțelepciune precum și de o experiență vastă în acest domeniu astfel încât deține mai mereu situația sub control.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Șoimul maltez”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *